Skip to content Skip to footer

BEHANDELINGEN

Als fysiotherapeut proberen wij een positieve bijdrage te leveren aan klachten van het bewegingsapparaat.

Na een vraaggesprek en onderzoek bepaalt u samen met uw therapeut de doelen die u met de therapie wilt bereiken. De therapeut zal vervolgens samen met u trachten te achterhalen wat de oorzaak is van uw klachten en de therapie hierop afstemmen.

Fysio Terworm staat voor een actieve aanpak van uw klachten en streeft naar een actieve onafhankelijke patiënt. Om de doelen te kunnen bereiken, maken wij gebruik van onderstaande behandelmogelijkheden:

Fysiotherapie

Goede behandeling van lichamelijke (pijn)klachten

– Algemene fysiotherapie
– Medical Taping
– Revalidatie
– Massage
– Huisbezoeken
– Contract met alle zorgverzekeraars
– Samenwerking met Badhuys Terworm

Directe toegankelijkheid
Voor een behandeling hoeft u niet meer eerst voor een verwijzing naar de huisarts. Op basis van deze regeling kunt u bij ons direct een afspraak maken voor fysiotherapie. Na intake en screening zal beoordeeld worden of een analyse door huisarts of specialist alsnog noodzakelijk is. Zo niet dan kan de behandeling gewoon worden voortgezet.

Hydrotherapie

Een positieve uitwerking voor spieren en gewrichten

– Oefentherapie in verwarmd water (31 graden)
– Diepte 1.40 mtr.

Hydrotherapie kan voor mensen met pijnklachten in spieren en gewrichten een positieve uitwerking hebben. Veel van mijn cliënten die bijvoorbeeld fibromyalgie, artrose of chronische pijn hebben, geven aan dat zij minder pijnklachten hebben dankzij hydrotherapie.

Met deze therapievorm doet u oefeningen in een warmwaterbad. U leert uw gewrichten en spieren op de juiste manier te bewegen, waardoor (pijn)klachten minder kunnen worden. In het water kunt u meer oefeningen doen zonder verergering van klachten, dan dat u op het droge aan zou kunnen.

Hydrotherapie kan bijvoorbeeld ook worden ingezet bij de revalidatie na een botbreuk of bij een knie- of heupprothese. Door de opwaartse druk van het water neemt de belasting op het betreffende bot of gewricht af. Het voordeel hiervan is dat u makkelijker kunt oefenen zonder dat er te snel overbelasting optreedt.

Sport

Fitness helpt je om gezond en fit te blijven

– Cardio- en krachttraining
– Individuele begeleiding
– Trainen in groepsverband
– Gebruik van fitness en wellness op abonnement mogelijk (Bij Badhuys Terworm)

Maak gerust een afspraak

Heeft u lichamelijke klachten en denkt u dat fysiotherapie u daarbij kan helpen?
Neem gerust contact met ons op. De behandelingen vinden uitsluitend plaats op afspraak.

× WhatsApp